Banjalučanka Tijana Štrkić hobi izrade nakita pretvorila u uspješan posao

GALERIJA NZP DESIGN Banjaluka

Po struci diplomirani komunikolog, a u duši vječiti kreativac. Banjalučanka Tijana Štkrić prije pet godina počela je da iz hobija izrađuje nakit. Danas je svoj hobi pretvorila u uspješan posao, zahvaljujući kojem je  otvorila Galeriju NZP design u gradu na Vrbasu.

– Počelo je samo od sebe. Na početku za sebe nisam mogla da pronađem nakit. Tada se jako mali broj djevojaka bavilo izradom nakita. Onda sam počela da istražujem gdje da nabavim materijal, a prvi radovi dopali su se brojnim djevojkama – kaže Tijana.

nakit za ponijeti Banjaluka NZP designGodinama je, priča na Tijana, nakit izrađivala u kući, najčešće u pauzama kada beba spava. Nizale su se perle i ideje, a želja da ima svoj mali radni kutak konačno se i ostvarila prije  godinu dana. Reakcije dama su i više nego pozitivne, kaže ova mlada i kreativna majka.

– Mnogi su iznenađeni što sam se usudila da otvorim galeriju nakita. Djevojke ovdje često dođu sa cipelama i haljinom pa se potrudimo da izabaremo nakit u boji koji im odgovara. Kada je moj sin bio mali, bilo je zaista teško sve uskladiti. Jedva sam čekala da otvorim svoju galeriju gdje bih mogla da radim. Plašila sam se da on nešto ne uzme od tih perlica. Sada mi je ovdje lakše. Ne radim ništa kod kuće.

Tijana ističe da voli slobodu u radu, a nametnute trendove uvijek pokušava da oblikuje po svojoj mjeri. To je, kako kaže, i tajna njenog uspjeha.

– Mislim da ove godine nema nešto specijalno da je aktuleno. Volim da izrađujem bogatije ogrlice, a to je i ono što djevojke najviše traže. Takođe, veoma aktuelne su velike minđuše i cirkonske ogrlice – ističe Tijana.

nakit za poneti Banjaluka NZP designGalerija NZP dizajn nalazi se pod Starčevicom u ulici Stepe Stepanović 177. Otvorena je za sve koji vole modne dodatke uz pomoć kojih će njihova odjevna kombinacija u potpunosti zablistati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime