Besplatna online podrška dojenju

besplatna online podrška dojenju DRIP

Udruženje građana DRIP iz Banjaluke od septembra prošle godine pruža besplatnu online pomoć novopečenim majkama koje trebaju savjet u vezi dojenja. Sve funkcioniše veoma lako tako što postavite pitanje u inbox FB stranice DRIP i u najkraćem mogućem vremenu dobijate stručan odgovor. A za to su zadužene Dubravka Vujnović i Nataša Gligorić, sertifikovane mame savjetnice za dojenje.

– Nakon poroda, stojimo našim porodiljama na usluzi, ukoliko trebaju bilo kakav savjet. Trudnice koje su prošle naše edukacije najčešće ne trebaju neku posebnu pomoć oko dojenja, što nas jako raduje i potvrđuje da radimo pravu stvar. Kada nam se javi majka koja se našla u problemu, a nije prošla edukaciju, mnogo je komplikovanije savjetovati, a majci je teže primijeniti savjete ukoliko nije usvojila osnovne informacije ranije – kaže Dubravka.

Do sada je, dodaje Dubravka, savjet zatražilo više od 100 majki. Podršku dojenju, ističe, i dalje nastavljaju u okviru Škole za trudnice.

– U UG DRIP od 2014. kontinuirano ukazujemo na probleme vezane za dojenje sa kojima se majke susreću, ali radimo i na konkretnom pružanju pomoći i edukaciji o dojenju. U DRIP-ovoj školici za trudnice informišemo buduće majke o svemu vezanom za dojenje, bavimo se najčešćim problemima sa kojim se mame susreću i dajemo konkretne savjete kako probleme izbjeći.

Sve o DRIP-ovoj „Maloj školi dojenja“ koju su realizovali tokom prošle godine i početnim savjetima zlata vrijednim možete pročitati putem ovog linka.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime