Humanitarno veče za prijevremeno rođene bebe

prijevremeno rođene bebe udruženje Mrvice UKC RS

Za male heroje, koji su svijet ugledali prije vremena, Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u RS “Mrvice” i ove godine organizuje humanitarno veče. Događaj je zakazan za 01. novembar u restoranu “Jelena” u Banjaluci sa početkom u 19:00 h, a ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 20 KM.

– Sav prihod od ulaznica namijenjen je kupovini medicinske opreme Klinici za dječije bolesti UKC RS. Ove godine, u komunikaciji sa nadležnima Klinike uvidjeli smo da se ukazala potreba za kupovinom stacioniranih toplih krevetića sa termoregulacijom. Prerano odvojeni od majke, nedovoljno zreli da održavaju temperaturu tijela, prijevremeno rođena djeca trebaju posebnu medicinsku opremu. U nedostatku majčinog zagrljaja budite podrška koja grije – poručuju u “Mrvicama” .

humanitarno veče Udruženje roditelja prijevremeno rođenje djece Mrvice

Humanitarno veče zapravo je početak aktivnosti “Mrvica” u okviru obilježavanja Ljubičastog novembra koji je tradicionalno u svijetu posvećen prijevremeno rođenim bebama.

Karte po cijeni od 20 KM možete rezervisati putem FB stranice “Mrvica”, meil adrese nasemrvice@gmail.com ili putem brojeva telefona: 065/935-409 (Danka) i 065/141-444 (Amela). U cijenu je uključeno jedno piće i ketering.

U nastavku pogledajte našu emotivnu priču o bebama koje svoj život započinju u inkubatoru, a ne u toplom zagrljaju majke.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime