Ignjatova mama pravi kulinarske bajke na tanjiru mališana

Ignjatova mama

Crvenkapa od jabuke, medo od riže i zlatokosa od ovsenih pahuljica i badema samo su dio kulinarskih čarolija mame Dušice Stamenković Vićentijević iz Mladenovca. Dušica od dječijih obroka pravi ukusne bajke na tanjiru, a roditeljima ih prezentuje putem FB stranice i Instagram profila Ignjatova mama.

– Jednog septembarskog kišnog dana prošle godine, bila sam u šestom mesecu trudnoće. Nismo mogli da izadjemo napolje, a iz dosade mi je palo na pamet da svom sinu napravim žabu od jabuke. On najvise voli kad napravim životinje. Smeje se i imitira ih. Najsmešniju reakciju je imao na Crvenkapicu i vuka, tj. na vukove zube. Plašio se da ih pipne. Proso i bolonjez sos sam aranžirala kao medu koji spava, a on nije hteo da ga pojede da ga ne bi probudio. Neprestalno mi je govorio “Psst, mama, pava!’ – kaže Dušica.

Ignjatova mama zdrava hrana djecaNa tanjiru ove kreativne majke nalazi se samo zdrava hrana koju priprema sa puno ljubavi i strpljenja. Inspiraciju, kako kaže, crpi iz prirode, ali i knjiga koje čita sinu Ignjatu.

– Trudim se da kuvam zdravo. Izbacila sam kupovnu mešavinu začina iz upotrebe, kupovni hleb, čitam deklaracije kad kupujem. Ima, naravno, i negativnih komentara- sto se glupiram oko te zdrave ishrane, šta mi to znaci, šta ću da radim kad krene u vrtić, školu… Takvi komentari su mi zaista besmisleni, jer verujem da se u najranijem detinjstvu postavljaju temelji i da je tada jako važno kako i sta ih učimo.

Dušica pored sina Ignjata ima i dvomjesečnu bebu, tako da, priznaje, nema vremena za svakodnevno dekorisanje hrane.

Ignjatova mama zdrav tanjir za djecu– Ignjat toliko voli da jede, da bi rado jeo i iz šerpe. Ko me prati na instagramu ima prilike da gleda snimke kako Ignjat uživa u hrani. Često ih objavljujem. Dekoracija u našem slučaju je vid igre i zabave. Jer, treba se igrati sa detetom na različite načine kako bismo im razvijali maštu i kreativnost. Ima dece koja ne vole jesti, pa verujem da bi mame, možda, dekoracijom uspele da ih nagovore da pojedu svoj obrok.

Ova kreativna mama predlaže da umjesto slatkiša, djeci ponekad poklonite voće. Jer ulaganje u zdravlje najmlađih je neprocjenjivo i, ističe, vrijedno svakog našeg truda.

 

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime