Kreativna magija jedne mame: od Banjalučkog kolača do modnih dodataka za djevojčice

dragana vucic radovi

Mnoge žene stvaraju pravu malu magiju u kuhinji. Među njima je i Dragana Vučić, majka dvije djevojčice koja je poželjela da recepturi staroj tri decenije vrati novi sjaj. Banjalučki kolač ukrašava Zmijanjskim vezom. Sve je, kako kaže, počelo sasvim slučajno i na nagovor prijateljice koja je tada u Švedskoj pripremala zanimljivu izložbu.

– Moja vizija je da Banjalučki kolač postane naš brend kao što npr. u Hrvatskoj ima Licitarsko srce, ali dokle će to doći ne znam. Postoje različite tehnnike. Jedna od tehnika je iscrtavanje jestivim bojama po fondanu. Druga metoda koju sam počela praktikovati je jestiva slika.

Draganina mala kreativna magija tu ne prestaje. Rođenjem prve kćerke odlučila je da svoje slobodno vrijeme posveti izradi rukotvorina, a radove predstavlja putem fb stranice “Inspirisana anđelima”.

banjalucki kolac– To je više moj hobi. Kada imam slobodnog vremena, umjesto da idem na frizuru, manikir i pedikir, ja se posvetim nekoj od rukotvorina. Počela sam raditi sa 16 godina i samo biti majka ne zadovoljava sve potrebe bilo koje žene ne samo mene. Rukotvorine su način na koji ja minimano, ali ipak potpomažem svojoj porodici. Već kao dijete sam bila kreativna: od šaranja lakom po stolu do pravljenja drugih nestašluka. Šalu na stranu, aktivno sam se ovim počela baviti rođenjem prve kćerke kada sam počela heklati papice. Kako se djevojčici bližio prvi rođendan, počela sam da radim torte, mafine, suknjice, trakice i sve što je potrebno za prvi rođendan – kaže Dragana.

Sve zaljubljenike u tradicionalne i moderne rukotvorine, Dragana poziva na sajam “Sve boje ljeta” koji će se održati od 28. do 30. Jula na Trgu krajine u Banjaluci. Kao i svake godine, organizator ovog događaja je Udruženje kreativaca Draganasgarden.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime