Majka djeteta sa poteškoćama u razvoju: slikanje je moj bijeg od stvarnosti

Kada vas život neumoljivo tjera na plač i osjećaj nezaštićenosti, potrebno je naći malu skrivenu oazu u kojoj ćete, bez stida i srama, pružiti svoje misli i ideje i polako graditi novi put sreće.

moje slike moji snoviTo vrlo dobro zna i Banjalučanka Jasna Malbašić koja je nekoliko puta, kako kaže, išla putem pakla i nazad, ali se uvijek dočekala na noge i sa osmjehom na licu. Kao majka djeteta sa poteškoćama u razvoju, zahvaljujući slikarstvu, uspjela ja da pronađe svoj recept za mir, spokoj i odmor.

– Kada šetamo zajedno ili idemo na izlet u prirodu, ja se okupam pozitivnim mislima koje noću, kada moj sin zaspi stavim na platno. Od kada znam za sebe obožavam slikarstvo i knjige. Okušala sam se i pisanju priča u školskim danima. Moje slike su naslikane mojom dušom i želim da one u ljudima bude osjećaj mira i radosti – ističe Jasna.

slika kastelNa Jasninim slikama budi se nostalgija za nekadašnjom Banjalukom. Onom kada su trotoare krasile krošnje drveća, a zaljubljene djevojke na tvrđavi Kastel čekale svoje simpatije.

– Obožavam da slikam vodu i ona je zastupljena na skoro svim mojim slikama.Slikam pejzaže akril tehnikom na platnu. Svoje omiljene slikare redovno pratim preko youtube-a gdje oni redovno daju izvrsne časove. Umijeće slikanja stalno učim, a zahvajujući internetu mnogo toga nam je danas dostupno – ističe Jasna.

Ova kreativna majka je primjer da, kada nešto volite, ne postoje godine i granice koje će vas spriječiti da ostvariti svoje zamisli. Čak i kada to podrazumjeva danonoćno učenje poslije kojeg spremno morate da dočekate sve obaveze koje majčinstvo i briga za dijete sa poteškoćama u razvoju sa sobom nosi.

Jasna je član Udruženja kreativaca “Draganasgarden”, a njene  radove možete pogledati putem FB stranice “Moje slike, moje snovi”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime