Majke stvaraju posao i kada ga nema

miki maus ram za slike

Vrijedne ruke Nikoline Kljaić iz Banjaluke već sedam godina stvaraju pravo malo kreativno carstvo. Maštovite ideje ove mlade majke postaju još kreativnije, kada se u njih umješaju male ruke četvorogodišnje kćerke.

– Sve je počelo sasvim slučajno. Iz želje i radoznalosti da vidim kako nastaju ručni radovi i da li ja mogu da napravim nešto, prvo sam počela da stvaram na staklu, a nakon toga i na ostalim predmetima. U početku sam svoje radove poklanjala dragim ljudima, a kasnije je sve poprimilo drugu dimenziju – sa ponosom kaže Nikolina.

Tokom trudnoće, Nikolina je morala da napravila malu pauzu od rukotvorina, ali je zato, ubrzo, nakon poroda krenula na radionice kako bi dopunila svoje znanje i naučila tehnike koje i danas koristi.

kreativni radovi– Sad već mogu da kazem da je moja ponuda velika. Izradjujem predmete ukrašene raznim tehnikama: od radova na staklu, dekupaža, suvenira, slavskih flaša. Naročito sam ponosna na radove sa Zmijanjskim vezom.

Roditeljima su, ističe Nikolina, posebno zanimljivi radovi namjenjeni djeci: kutijice, četke za kosu, lančići, kao i ramovi za slike.Svjesna je, kako kaže, da se na našem tržištu nalazi dosta zanimljivih radova te da put do kupaca nije nimalo jednostavan.

Ako neko želi unikatan i orginalan poklon, svakako, treba da se odluči za ručni rad. Što se tiče usklađivanja majčinstva sa poslovnim obavezama kod mene je malo lakše nego kod majki koje su zaposlene.Trenutno ne radim, pa kad izlažem robu na sajmovima tu su suprug i bake da pomognu oko čuvanja kćerkice. Da se može živjeti od kreativnosti jos uvijek ne, ali, svakako, dobro dođe kao dopuna za kućni budžet.

radovi Nikoline KljaicRadove ove kreativne majke do 30. jula možete pogledati na Sajmu “Sve boje ljeta”  koje na Trgu Krajine u Banjaluci organizuje Udruženja kreativaca “Draganasgaren”. Nikolinina FB stranica je “Handmade Sreća”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime