Moje iskustvo: Disney on Ice čarolija

Disney on ice Dizni na ledu

Moja trogodišnja djevojčica oduševljena je Disney carstvom, a posebno Miki i Mini junacima. Kada smo čuli da Disney on Ice čarolija dolazi u Zagreb, otišli smo se na sajt Eventima gdje smo dobro osmotrili termine igranja predstave i cijene ulaznica.

Kao i sva dešavanja u Areni Zagreb, ulaznice papreno koštaju. Naravno, sve u zavisnosti za koja mjesta se odlučite. Mi smo za cijenu od 31 KM po osobi izabrali odlična sjedeća mjesta. Mjesta bliža bini koštala su i do 200 KM, ali sve po principu ko voli neka izvoli. Bitno je napomenuti da za djecu koja su starija od tri godine plaćate punu cijenu ulaza. Takođe, izabrali smo kupovinu ulaznica bez mogućnosti vraćanja novca, ukoliko, kojim slučajem budemo spriječeni za dolazak. Jer bilo je jeftinije. Na sajtu Eventima možete odabrati mjesta gdje ćete sjediti, odmah ih rezervisati i kupiti, ali, naravno, ukoliko imate karticu za kupovinu preko interneta. Mi smo na taj način kupovali ulaznice za koncert Brajana Adamsa i nikakvih problema nismo imali.

Arena Zagreb Disney on IceKada je svanuo 10. decembar, oko 11 h smo se iz Banjaluke uputili za Zagreb. Malo smo prošetali tržnim centrom Arena (koji je nasloljen na Arenu Zagreb) i 15 min prije početka snježne čarolije bili smo na ulazu u samu Arenu. Da, samo 15 minuta ranije jer apsolutno ne morate, kao kod nas, na koncerte, predstave i slična dešavanja koja se organizuju u Areni dolaziti i po sat vremena ranije. Ima dosta ulaza i nema gužve.

Ne postoje čike i tete koje vam pregledaju ulaznice, već je za to zadužen aparat. Odmah nakon što uđete, ljubazni redari će vas zamoliti da otvorite vaše torbice, tako da ništa od pića, slatkiša i nečega sličnog nemojte ni pokušavati da unesete. Sve možete kupiti u Areni po dosta skupljim cijenama.

Disney on Ice Arena ZagrebNa samom ulazu u Arenu zabljesnuli su nas Disney junaci uokvireni u šarene, lijepe igračke koje prosto mame da budu kupljene. Prodavci su stranci, a cijene igračaka se kreću od 24 KM do 43 KM. Jedno pakovanje kokica košta od 20 KM pa sve do 26 KM. A sve zato što se nalaze u pakovanjima neodoljivih Disney junaka.Organizator je i u ovom slučaju o svemu mislio pa je male Disney prodavnice smjestio odmah pored toaleta. Dakle, tu slijedi lagano obuzdavanje djeteta, jer ne može se sve kupiti. Ali zato ljubazni prodavcima ne smeta ukoliko djeca na policama diraju dobro pričvršćene igračke.

Kada zauzmete svoje mjesto, očekujte da događaj neće kasniti više od 15 minuta.
I onda počinje prava mala avantura na ledu. Na sceni su se redom smjenjivali klizači, plesači, igračke, princeze, barbika, ken, a glavni domaćini, na radost moje djevojčice, bili su Miki, Mini, Pluton i Šilja. Graciozni pokreti djecu i roditelje ostavljali su bez daha, a scenografija koja se smjenjivala iz časa u čas osvojila nas je na prvi pogled.

Vrhunac predstave, koja se igra u dva dijela od po sat vremena, bio je izlazak Elze iz Snježnog kraljevstva na scenu. Tada su djeca, horski pjevala kultnu numeru iz ovog dječijeg crtanog filma. Sve je kulminiralo kada je čitava ekipa izašla na scenu i plesom i mahanjem pozdravljala malu publiku.

Disney on Ice ZagrebIskreno, nisam očekivala da će predstava trajati dva sata (sa pauzom između). Ali raskoš u kojem smo, tokom ove jednistvene predstave na ledu imali priliku da uživamo, potpuno nas je fascinirao. Zbog dužine same predstave i puta koji vas očekuje prije i nakon ovog spektakla (ukoliko niste iz Zagreba), mislim da je ipak namjenjena za djecu od tri godine pa na dalje.

Prije nego što se odlučite za ovu snježnu avanutu, bilo bi dobro da  mališane odvedete u dječije pozorište u vašem gradu. Čisto da vidite da li scena i glumci uspjevaju da im drže pažnju.

Ova čarobna Disney on Ice avantura oživljava uspavanu maštu odraslih, a u najmlađima budi sreću i nezaboravan osmjeh. Disney junaci okićeni savršenim kostimima na ledu pokazali su raskoš koju vi ni vaše dijete ne možete vidjeti ni doživjeti u nekom malom gradu. Zbog toga je odlazak na Disney on Ice prava mala avantura koju nipošto ne trebate propustiti. Disney on ice Zagreb

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime