Muzičke radionice za bebe

muzičke radionice za bebe Musial Baby Bonding

Ušuškane u mamino naručje, bebe uživaju u laganoj muzici, pokretima i mirnoj atmosferi. Od najranije dobi mališana , roditelji uključeni u muzičke radionice uče kako da stimulišu njihov razvoj pjevajući im pjesme, plešući, ali i svirajući posebne instrumente. Radionicu je u naše krajeve dovela Milijana Majstorović – Kožul koja se već godina profesionalno bavi usavršavanjem i primjenom muzikoterapije u radu sa djecom i trudnicama.

– Musical Baby Bonding predstavlja kraću roditeljsku obuku namjenjenu mamama i bebama. Ciljevi su komunikacija, razumjevanje signala koje beba šalje. Roditelji podstiču kognitivni razvoj bebe, senzoriku, nauče kako da opserviraju bebi. Mame na kursu nauče koliko sporo raditi neke stvari kako bi dobili povratnu informaciju od bebe – ističe Milijana.

Živojin sa mamom obično dođe uspavan na časove, ali se ubrzo polako probudi i zajedno sa svojim drugarima učestvuje u različitim muzičkim predstavama.

– Htjela sam da mu pružim nešto novo. Htjela sam i ja da naučim nešto novo. Mislim da je muzika jako važna. Vidjela sam da jako lijepo reaguje. Pjesmice koje smo juče učili, jutros mu pjevam i vidim kako maše rukicama i nogicama i smije se. Imam jako dobre utiske sa prvog časa – kaže mama Jelena.

Radionice su namjenjene bebama od drugog mjeseca života pa sve do propuzavanja. Baziraju se na različitim muzičkim aktivnostima, posebno prilagođenim razvoju mališana od prvih dana života.

– Svaki čas je struktuisan tako da krećemo od aktivnosti poput pjevanja koje traži najviše koncentracije za bebe. Kontakt slušanja podstičemo kroz korišćenje određenih isntrumenata. Zatim, tu je plesanje, kretanje i tu su još neki razvojni segmenti gdje sa mamama razgovaram kakve su rutine bebe. Jer sve ovo što radimo ne možete raditi bilo kad – dodaje Milijana.

U Musical Baby Bonding-u roditelji su sa bebama u Banjaluci imali priliku da uživaju u Padma joga studiju. Milijana je redovan gost grada na Vrbasu, tako da su se ove majke iskreno obradovale ponovnom susretu i nezaboravnom muzičkom druženju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime