Najzanimljivije knjige koje prate trudnoću i roditeljstvo

knjige u trudnoci

Šta me očekuje do kraja trudnoće? Kako da se pripremim za porođaj i prve dane kod kuće sa bebom? Sve su ovo pitanja koja pred sebe postavljaju buduće majke, a stručne savjete mogu potražiti u ilustrovanim i zanimljivim priručnicima koji su dostupni u skoro svim knjižarama.

Najviše se kupuje čitav serijal “Šta da očekujem kada čekam bebu”. Knjige su veoma aktuelne. Prvi put je izašla 1984. godine, a radi se dopunjeno izdanje koji aktuelizira teme i probleme. Onda postoji knjiga šta da očekujemo u prvoj godini, u drugoj, a onda ima velika knjiga o roditeljstvu – kaže Dragana Bulaja iz knjižare “Kultura” u Banjaluci.

Praktični savjeti i preporuke uvijek su dobrodošli, pogotovo ukoliko ste na putu da ostanete u drugom stanju. Knjiga koja će vas umiri, ali i uliti puno optimizma je “Šta da očekujete dok čekate da zatrudnite” autora Hajdi Murkof i Šeron Mejzel.

knjiga trudnoca pilatesDa fizička aktivnost treba biti dio svakodnevne rutine trudnice govori knjiga “Fit u trudnoći s pilatesom, autora Tamare Ratković, profesora kineziologije sporta.

Takođe, veliku pažnju budućih roditelja privlači bogato ilustrovan priručnik koji prati trudnoću iz sedmice u sedmicu, a dio štiva posvećen je njezi novorođenčeta, kao i djetetovoj prvoj godini života.

Knjige koje govore o trudnoći, bebama i roditeljstvu nikada ne gube na značaju, ističu u knjižari Kultura. Čak šta više, uspjele su da prežive nekoliko decenija, kao i sve popularnije društvene mreže.

knjiga trudnoca– Kupuje se. Postoji internet i ljekar, ali ona pitanja koja su bitna uvijek se mogu naći u tim knjigama. Kupuju ih mlade majke, a obično se prenose se od trudnice do trudnice. Mladu majku uvijek zanima šta se dešava sa njom, sa plodom. Internet nekada zna biti zamoran, a ove knjige su konkretne i ciljane – navode u knjižari Kultura.

Vodiči za buduće, ali i novopečene roditelje izbjegavaju univerzalne odgovore i recepte. Sa štivom u rukama koje govori o prenatalnom periodu, ali i prvim danima i godinama sa mališanima, roditelji će se osjećati smireno i dobro informisano, poručuju u knjižari Kultura. Ipak, važno je znati da se cijena ovih knjiga kreće od 14 pa sve do 120 KM.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime