NTC radionice za djecu u Banjaluci

NTC radionice Banjaluka

Već drugu godinu zaredom, Oxford edukativni centar u Banjaluci organizuje NTC radionice za djecu. Pomoću dobro osmišljenog programa, edukovati NTC stručnjaci otkrivaju urođene potencijale mališana, a zatim ih razvijaju do njihovog maksimuma. Radionice su namijenjene djeci uzrasta od četiri do 12 godina. Sprovode se u u toku cijele godine, a organizovane su u dva ciklusa koji čine 16 radionica.

– Radionice se realizuju jednom sedmično u trajanju od sat i po vremena za stariju djecu i sat vremena za četverogodišnjake. Kada dijete dođe kod nas, ono se smije, igra, može da ustane, da priča, da predlaže svoje ideje čak i ukoliko su potpuno nelogične ili netačne. Ohrabrujemo međusobno slušanje i uvažavanje, povezivanje i slobodno iznošenje novih ideja. Djecu učimo tehnikama koje će moći da koriste u kasnijem školovanju, ali i u svim izazovima koje život donosi – kažu u Oxford edukativnom centru.

NTC BanjalukaNTC program je zbog sjajnih rezultata postao program br. 1 u većini evropskih zemalja, i to za relativno kratko vrijeme. Na NTC časovima, djeca dolaze do saznanja u raznim oblastima uz pomoć asocijacija, ilustracija, uočavanjem i povezivanjem zaključaka uz međusobnu motivaciju i drugarsko podsticanje i navijanje.

– U novom ciklusu, pored naših standardnih zadataka za razvoj logike i funkcionalnog znanja, učićemo  kroz muziku, likovno stvaralaštvo i glumu. Na našim radionicama ne zanemarujemo ni razvoj emocionalne inteligencije kod djece pa kroz igru učimo da prepoznamo emocije, da ih imenujemo, učimo se toleranciji i saradnji sa drugima, kao i timskom radu – ističu u ovom Centru.

Djeca koja prođu kroz program imaju mnogo bolji školski uspjeh, mnogo lakše i brže uče te razvijaju sopstvene metode i tehnike učenja, kažu u Oxfordu. Dodaju i da će u okviru 16 radionica, djeca ali i njihovi roditelji imati priliku da se druže sa Urošem Petrovićem, koautorom NTC sistema učenja, ali i jednim od najpopularnijih pisaca za djecu današnjeg doba.

– Koristimo sličice, kartice, igre koje razvijaju funkcionalna znanja (asocijacije, igre memorije i sl). Podstičemo eksperimentisanje i smišljanje novih klasifikacija, koristimo se serijacijom koja nas dovodi do trajnih saznanja, te nam omogućava da naučeno i kasnije primijenimo u daljem školovanju, ali i svim drugim životnim izazovima. Pomoću ovih revolucionarnih metoda i tehnika, kroz igru stimulišemo mentalni razvoj djece, brzinu razmišljanja, povezivanja, zaključivanja, koordinaciju pokreta, motoriku, sprječavamo poremećaje koncentracije i pažnje.

U Oxford edukativnom centru navode da je djetetu potrebno približiti svijet tako da ga ono zaista razumije i u tom je suština ovog sistema. Svaki nivo je, kažu, različit i prilagođen uzrastu, pa tako mališani mogu da pohađaju i više ciklusa godišnje.

– Igra je unutrašnja potreba djeteta, a NTC program je čini ključnim faktorom učenja. Upravo zbog toga djeca obožavaju NTC radionice, jer pored mnogo korisnih i novih stvari koje učimo, odlično se i zabavljamo – poručuju u Oxfordu.

Mjesečna članarina za NTC radionice za decu iznosi 48 KM sa svim potrebnim materijalima uključenim u cijenu. Za mališane iz iste porodice koji budu dio ove NTC priče, obezbjedili su i popust.

Više informacija možete dobiti putem brojeva telefona 051/224-224 i 065/333-335, FB stranice NTC radionice-Oxfordec ili meil adrese ntc.oxford@gmail.com.

Neka se znanje zavrti kroz igru!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime