Pet novogodišnjih pitanja za dječijeg fotografa Lenku Keleman

Lenka Keleman novogodišnje fotografisanje

Među prvima sam ove godine, zajedno sa svojim ukućanima, imala priliku da zavirim u novogodišnji studio dječijeg i porodičnog fotografa Lenke Keleman.

Ostali smo oduševljeni. Moja četvorogodišnja kćerka Una sve vrijeme je uživala u kućici Djeda Mraza, dok sam ja, posebno, bila očarana senografijom rađenoj po motivima Krcka Oraščića.

Preko 1500 mališana do sada je stalo pred objektivom jedine i neponovljive teta Lenke, pa zato nisam nimalo ostala u čudu kada je moja Una, poput iskusnog modela, sve vrijeme nasmijano pozirala. 

Djeca, jednostavno, obožavaju teta Lenku, a kako i ne bi kada se oni pred njenim objektivom, ušuškani i mirišljavi, nađu već nekoliko dana nakon rođenja.

Pred kraj fotografisanja, za Lenku sam pripremila pet novogodišnjih pitanja. A njeni odgovori su me , kao i uvijek, raznježili i nasmijali.

Da li je sve spremno za novogodišnju euforiju u vašem studiju?

Kao i prethodnih šest godina, i ove godine sve je spremno za novogodišnje fotografisanje. Spremili smo dvije scenografije. Svake godine se trudimo da budemo originalni i da nam se ne ponavljaju priče iz prethodne godine. Tako smo ove godine spremili jednu scenografiju u vidu kućice Djeda Mraza, koja je prava mala bajka i mislim da će se djeca oduševiti. Druga scenografija je rađena po motivima Krcka Oraščića. Ove godine je na velikim ekranima premijerno prikazan ovaj film, pa se trudimo da i mi ne zaostajemo za svjetskim trendovima. Radujem se kao malo dijete, jer za neke će ovo biti sedmo fotografisanje. To više nisu samo klijenti. Oni su moja druga porodica.

Natalija Todorović Elta tv Prvi korak novogodišnje fotografisanjeKako svi zainteresovani mogu dođi do svojih termina za fotografisanje?

Termine smo počeli da popunjavamo već polovinom oktobra. Mada sam ove godine imala slučaj da je jedna žena zvala u avgustu da „na vrijeme“ rezerviše termin za novogodišnje slikanje. Veliki dio termina smo već popunili i to je velika čast i odgovornost, s obzirom da niko od klijenata nije ni znao koje teme i scenografije će biti aktuelne ove godine. Trudim se da to povjerenje i opravdam. Termin je moguće rezervisati online, putem sajta Lenka Keleman

Čuli smo da će ove godine vaš studio posjetiti Djed Mraz te da ste organizovali zanimljivu nagradnu igru za klince. O čemu se zapravo radi?

Moje misli nikada ne miruju i stalno smišljam nešto novo ili maštam o nečemu. Na ovu ideju sam došla dok sam kačila fotografiju na Instagram profil, jer je na slici bilo sanduče. Dok sam pisala tekst za fotografiju, došla sam na ideju da organizujem nagradnu igru za sve moje klijente. Djeca treba da napišu/nacrtaju pismo Djedu Mrazu i ubace ga u poštansko sanduče koje imamo na setu. Na kraju godine obradovaćemo jedno dijete koje će dobiti poklon od Djeda Mraza, a mislim da će tu biti još neke nagrade u vidu fotografisanja.

Da li je tokom novogodišnjih praznika u vašem studiju aktuelno i newborn fotografisanje?

Mnogi možda i ne znaju da smo se u martu preselili u tri puta veći prostor i da sada imamo posebnu prostoriju samo za newborn. Jedan od razloga zašto sam htjela da imam posebnu prostoriju za newborn je upravo taj što sam u toku novogodišnjeg fotografisanja do sada bila primorana da odbijem tu vrstu slikanja, jer fizički nisam imala prostor gdje da to odradim. Sad imamo prostoriju koja je nezavisna od tematskih fotografisanja. I svi koji urade newborn fotografisanje u toku novogodišnjeg seta dobijaju u tu cijenu i novogodišnje slikanje.

Lenkini klinci uživaju u djetinjstvu i fotografisanju. Koliko ih se do sada našlo pred vašim objektivom?

Uhhhh! Ja sam tek odnedavno počela da vodim neku manju statistiku i po nekoj mojoj slobodnoj procjeni sigurna sam da je bilo i preko 1500 djece. Naravno, ima onih koji dolaze i nekoliko puta godišnje, ali i nekih koji dolaze samo za novogodišnje i uskršnje fotografisanje. Tako da moje malo “pleme” u vidu Lenkinih klinaca raste iz godine u godinu… Ove godine je bilo puno prvačica, koje ja fotografišem od njihovog najmanjeg uzrasta. To je, po meni, moj najveci uspjeh. Jer, ta djeca se uvijek raduju našim susretima. Nadam se da će se ti moji klinci jednog dana kad odrastu, kad budu stvarali svoje nove porodice i neke nove klince, sjećati svojih porodičnih fotografisanja i svojoj djeci pričati o blesavoj teta Lenki sa čudnom frizurom i pištavim glasom koja je pravila te njihove uspomene. 🙂

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime