Posjeta porodilištu UKC RS

porodiliste

Udruženje građana DRIP nastavlja uspješnu saradnju sa UKC RS. Sve buduće majke pozivaju da 06.07.2017. godine u 14:30 h budu dio organizovane posjete porodilištu.

 Strah od poroda je prirodan i normalan, zato pozivamo trudnice da se suoče sa njim, da ga pretvore u riječi, da se naoružaju informacijama iz “prve ruke”. Ginekolozi, pedijatri i anesteziolozi će razgovarati sa vama, sa željom da saznate što više o samom činu porođaja, te da vam predstave sve moguće opcije koje vam stoje na raspolaganju – ističu u  DRIP- u.

Načelnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo prof. dr Vesna Ećim Zlojutro nedavno je za Prvi korak izjavila kako tokom ovih organizovanih posjeta trudnice, osim riječi ohrabrenja, imaju priliku da se edukuju i saznaju kakve ih to procedure očekuju kada uđu u bolnicu.

– Svaki prvi četvrtak u mjesecu najavi nam se otprilike dvadesetak trudnica i tu uvijek bude prisutan ginekolog, pedijatar, anestezilog uz glavnu sestru i ukratko se obrate trudnicama. Nakon toga one postavljaju pitanja i zatim idu u porodilište – dodaje dr Ećim Zlojutro.

Svoj dolazak trudnice trebaju potvrditi do 04.07.2017. godine i to putem meil adrese obilazakporodilista@gmail.com. Tokom prijave buduće mame mogu navesti i eventualna pitanja na koja bi htjela da dobiju odgovor.

 

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime