Prvi put u Banjaluci: Obilježavanje Međunarodne nedjelje dojenja

Obilježavanje Međunarodne nedjelje dojenja Radosnica

Povodom Međunarodne nedjelje dojenja, Banjaluka će po prvi put biti domaćin besplatnog događaja za trudnice „Podrška dojenju“ koji će se održati 02. avgusta sa početkom u 18:00 h u Staklencu – park Petar Kočić. Organizator ovog događaja je Škola za trudnice „Radosnica“ .

– Cilj ovog događaja je informisanje trudnica i javnosti o značaju dojenja te promocija dojenja i prevencija reproduktivnog zdravlja žena. Medjunarodna nedjelje dojenja po prvi put se na ovakav način organizuje u RS, a svrha je informisanje i osnaživanje trudnica i mladih majki na veću stopu dojenja – kaže organizator Vlatka Bojanić.

Trudnice će o prednostima dojenja za bebu, ali i majku upoznati pedijatar dr Ljubo Višekruna, babica Gordana Bednaš i psiholog Milijana Niškanović.

– Nakon stručnog predavanja uslijediće velika nagradna igra sa bogatim nagradama. Trudnice će tako imati priliku da osvoje jastuke za dojenje, besplatne dodatne edukacije, torbe za pelene, trudničko i newborn fotografisanje, dnevnike za trudnice, tortu od pelena i još mnogo toga – dodaje Bojanićeva.

U „Radosnici“ ističu da je prijava trudnica za učešće na ovom događaju obavezna i to putem broja telefona 065915979 ili FB stranice Škole za trudnice „Radosnica“.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime