Samohrana majka pravi igračke po uzoru na Montessori pedagogiju

felto edukativna igračka

Tamaru Vučković iz Niša uvijek je privlačilo stvaranje praktičnih i unikatnih stvari. Odrastala je u porodici punoj kreativaca, a kada je postala majka došla je na ideju da svom djetetu, kako kaže, pruži drugačiju i praktičniju igračku sa kojom će moći da se igra, a ujedno nešto i nauči.

– Dete je moja glavna inspiracija i pokretač ideje. Uz svoje dete sagledavam svet na potpuno drugačiji način i kao i svaki roditelj vidim šta ovom svetu fali kada su deca u pitanju. Kao samohrani roditelj, iz želje da što više vremena provodim sa svojom četvorogodišnjom ćerkom, spojila sam lepo i korisno. Tako sada više vremena provodim kod kuće, a moja devojcica je ujedno i moj kontrolor kvaliteta – ističe Tamara.

Edukativne igračke ,,Feltro-učimo kroz igru” namenjene su djeci uzrasta od šest mjeseci do sedam godina. Tamara sa ponosom ističe kako su jednako zanimljive i starijoj djeci, kao i roditeljima.

felto tiha knjigaIgračke izrađujem po uzoru na Montessori pedagogiju, tj. cilj mi je da deca kroz igru uče i razvijaju finu motoriku na zabavan način. U želji da negujem stari zanat, interaktivne tihe knjige, društvene igre, setovi ,,Uradi sam”, 3D životinje i aktivne kocke napravljene su isključivo ručno pomoću igle i konca i od potpuno prirodnog materijala filca, tj. presovane vune – dodaje Tamara.

Kada stvara nove igračke, Tamara uvijek posluša prijedloge i savjete drugih roditelja. Zbog toga njeni proizvodi, ističe, imaju posebnu draž.

Roditeljima pružam mogućnost da sami osmisle kako žele da izgleda igračka koju poručuju. Sve igračke se personalizuju i prilagodjavaju uzrastu i interesovanjima deteta, pa tako postaju unikatan poklon za mališane.

U šarenilu igračaka, za najmlađe posebno izdvaja aktivnu kocku – zvečku koja će bebama u prvim mjesecima biti posebno zanimljiva.

edukativna kockaBebe vole jarke boje, a kocka se, obično, pravi u osnovnim bojama. Veoma je lagana i mekana i prijatna na dodir. Aktivna kocka se može oprati na niskoj temperaturi, pa je tako bezbedna za igru i istraživanje najmlađih.

Tamarine edukativne igračke možete naručiti putem FB stranice “Feltro-učimo kroz igru” ili putem instagram profila pod istim nazivom. Roditelji je mogu kontaktirati i putem meil adrese: feltromontessori@gmail.com ili na broj telefona 060/44 31 091.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime