Savjetnica za nošenje beba iz Banjaluke: Uskoro pokrećem biblioteku nosiljki

savjetnica za nošenje beba Mihaela Vujčić Ilić

Banjaluka je nedavno dobila još jednu savjetnicu za nošenje beba Mihaelu Vujčić Ilić. U razgovoru za Prvi korak, Mihaela je otkrila koja je uloga savjetnice za nošenje, da li skupe nosiljke opravdavaju cijenu te kako da prepoznate kada bebu ne nosite pravilno u marami ili nosiljci.

Na početku našeg razgovora, voljela bih da čitaocima objasnimo čemu zapravo služi savjetovanje kada je u pitanju nošenje beba?

Mi smo tu da vam pomognemo. Na internetu vas, kada pokažete sklonost ili ideju da želite da nosite svoju bebu, preplavi milion informacija. Savjetnica je tu da vas na jedan lijep način uvede u taj svijet, da vam pokaže šta je bitno, a šta ne, te da vam pomogne da savladate osnove. Savjetnica je, takođe, tu da pokuša roditeljima da vrati vjeru u sebe, da su oni od prvog trenutka dovoljni svojoj bebi i kada su u pitanju grčevi ili spavanje.

Gdje ste završili edukaciju za ovo zanimanje?

Završila sam prvi stepen edukacije škole Die Trageschule u Zagrebu. To je prva škola koja se bavi edukacijom savjetnica i treningom. Ja se nadam da ću u doglednoj budućnosti završiti sva tri stepena.

Na našem tržištu mogu se kupiti ergonomski ispravne nosiljke, a preko društvenih mreža možemo naručiti i nosiljke od teta šivalica. Koja je razlika?

Roditelji se ne moraju zamarati šta je brend ili ne jer cijena ne znači kvalitet. U BiH imamo nekoliko teta šivalica, a imamo i veoma razgranatu mrežu prodavača. Možete da nađete ono što se vama dopada i što neće biti veliki finansijski izdatak.

Na šta posebno treba obraditi pažnju, kada je izbor nosiljke u pitanju?

savjetnica za nosenje beba Banjaluka Mihaela Vujcic IlicJa se nadam ću proširi ideju da roditelji trebaju da nose djecu u tkanim maramama, koje se mogu koristiti od prvog dana i prilagođavaju se bebi. Ukoliko se roditelji odluče za nosiljku, važno je da ona ima podesivu bazu koja omogućuje da dijete ima podšku od koljena do koljena, te da je napravljena od materijala koji je prijatan za bebu i pruža finu podršku leđima.

Jedan od vaših planova je i stvaranje biblioteke nosiljki. Šta to konkretno znači za roditelje?

To za roditelje znači mogućnost da isprobaju nosiljku ili maramu, prije nego što je negdje kupe. Oni će moći da vide razliku između nosiljke brenda i teta šivalica.

Po prvi put ćete u Banjaluci organizovati i neformalno druženje majki. O čemu je zapravo riječ?

Planirala sam da svake nedjelje u parku Mladen Stojanović u jutarnjim časovima održimo druženja sa roditeljima koji već nose svoje mališane, roditeljima koji samo žele da čuju i vide šta je to, ali i trudnicama. Želim da stvorim zajednicu u kojoj će roditelji uvijek moći da potraže pomoć ili podršku te da probaju različite nosiljke. Svi detalji se mogu saznati na FB stranici „Nošenje beba – BL“.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime