Stilista Kosta Miljković savjetuje: Kako uz minimalna ulaganja izgledati moderno u trudnoći?

trudnica

Treći mjesec trudnoće period je kada bi sve trudnice trebale početi da razmišljaju o nabavci nove odjeće u kojoj će se osjećati lijepo, ugodno i u trendu. Iako su tokom drugog stanja široke pamučne majice i trenerke uvijek dobrodošle, stilista Kosta Miljković kaže da svaka buduća majka, uz puno ideja i minimalno ulaganja, može izgledati moderno.

– S obzirom da je nama, generalno, u gradu smanjen izbor brendova, isto tako smatram da je smanjen izbor i ženama koje su u drugom stanju. Svaka trudnica može da izgleda lijepo. Možete naći trendove koje su namjenjene za trudnice, ali i da kupujete mnogo veće stvari. Isto tako, tu odjeću možete sačuvati i za kasnije, a ne da je nosite samo kad ste trudni. Takođe, možete da nosite i muške stvari. Pustite maštu na volju, ukoliko ste kreativni i imate dovoljno strpljenja. Ako ne, jednostavno možete da dodjete na neki odjel gdje su namjenjene stvari za trudnice – ističe Kosta.

Tokom drugog stanja tijelo se mijenja nevjerovatnom brzinom i zbog toga nema potrebe davati puno novca na trudničku odjeću, kaže majka Branka Čupaljić. Dodaje da je u trudnoći kupovala veće brojeve, mada joj je, priznaje, najteže bilo naći košulje sa dovoljno elastina.

Zavisno od debljine, trudnice mogu da nađu i veće brojeve odjeće koja će im odgovarati. Bitno je da je odjeća urađena od elastina i da ne steže u predjelu stomaka. Teško je naći gornji dio, košulju. Ja u butiku nađem veličinu xxl i s tim riješim problem.

Ukoliko ne želite da investirate u odjeću koja je u trendu, stilisti savjetuju da kupujete isključivo prirodne materijale u bijelim, bež, crnim ii sivim bojama. Uz pomoć detalja koje ćete moći nositi i nakon trudnoće veoma je lako, ističu , ispratiti modne trendove.

– Trudnica koja radi, treba da ima stvari koje su joj udobne. Trudnicama je teško naći odjelo, poslovne hlače ili suknje. Tada bi idealno bilo sašiti suknju po mjeri. Možete da birate i haljine u kojima ćete se vi osjećati udobno – poručuje Kosta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime