Sve je spremno za baby shower

baby shower

Kolači su pripremljeni, sto dekorisan, a pokloni upakovani. Sve je spremno za tzv. baby shower, zabavu koju su u čast trudnice, a u ovom slučaju ekipe Prvog koraka, pripremile kreativne dame iz Udruženja “Draganasgarden”. Nakon što su svoje radove imali priliku da predstave širom svijeta, odlučili su da dašak zapadne kulture donesu i na naše prostore.

– Pored svih tih sajmova koje radimo i izložbi na kojima učestvujemo, imamo mogućnost da budućim mamama organizujemo baby shower ili neku sličnu aktivnost. Ja imam svoj brend “Inspirisana anđelima”. Moja inspiracija su moja djeca. Prvo sam izrađivala trakice i tutu suknjice, pa se sa odrastanjem mališana dalje razvijala moja kreativnost – kaže Dragana Vučić, sekretar Udruženja kreativaca “Draganasgarden”.

Senka Tomić koja je zadužena za dekoraciju cijelog stola i izradu ukusnih slatkiša objasnila nam je zašto se širom svijeta organizuju zabave za trudnice.

– To je zabava koja se organizuje u užem prisustvu prijatelja i rodbine i organizuje je neko drugi za trudnicu. Organizuju se razne igre, a sve kako bi dali podršku trudnici da do kraja izdrži tu trudnoću – dodaje Senka.

zabava za trudniceNezaobilazni dio zabave za buduće majke su i pokloni. Ove dame, za tu priliku, nude široku paletu proizvoda: izrađuju opanke, zanimljive kutijice, heklaju, prave prirodnu kozmetiku i pomažu vam da vaše uspomene nikada ne izbljede. Vesna Jovičić se bavi izradom zanimljivih kutijica.

– Kada su moja djeca bila mala imala sam Radosnicu, a ostatak toga sam čuvala po malim kutijicama od nakita. To me ponukalo da napravim jednu ovakvu kutiju gdje bi se sve moglo smjestiti i biti pri ruci, ali i da djeca, kada odrastu, uživaju kad budu to gledali – kaže Vesna Jovičić, koju možete pronaći putem FB stranice “Dekupaž Vesna”.

Jovana Trifunović izrađuje, sve popularnije, torte od kartona.

– Roditelji se sve više odlučuju za narudžbe mojih proizvoda. Naručuju torte od kartona, a dosta njih žele i nešto personalizovano za svoju bebu kao što su dude sa svoim imenom – ističe Jovana koju možete kontaktirati putem FB stranice “Crvena mašnica”.

Nikolina Kljaić stvara pod imenom “Sreća”.

– Ovom prilikom se predstavljam sa ramovima za slike za djecu. Veoma su popularni ti ramovi sa imenima i sve više ih roditelji uzimaju djeci, za rođendane ili babine – otkriva Nikolina.

“Mystery” je prirodna kozmetika koja je sve popularnija među roditeljima. Sve proizvode ovog brenda izrađuje Dubravka Aničić.

mystery kozmetika– Drugi roditelji, u početku su možda više skloni sintetici. Vremenom , nažalost, kada se mališanima isuši koža, osvjeste se i dođu na ravan prirodne kozmetike – pojašnjava Dubravka.

Zanati koji su nekada bili tradicionalni, žene okupljene u ovom Udruženju vrijedno nastoje da modernizuju i prilagode današnjem vremenu. Mira Čavlović Jalić u okviru Domaće radinosti “Kopča” izrađuje opanke.

– Radim opanke za krštenja, pošto je to naša istorija, tradicija i kultura. Mladi ljudi se sve više vraćaju tome i svoju djecu krste u narodnoj nošnji i opančićima. Dva dana mi treba da izradim jedne ovakve opanke. – pojašnjava Mira.

Predmete ukrašene dekupaž tehnikom možete naručiti od Marijane Pećanac, koja stvara pod imenom “Marijanin chic”.

– Ja se bavim ukrašavanjem predmeta dekupaž tehnikom kao što su kutije za bebi kozmetiku, a tu su i mašnice za bebe od par mjeseci – kaže Marijana.

Heklane papučice za bebe koje osvajaju na prvi pogled izrađuje Slobodanka Ristić Gašić. Njene radove FB možete pronaći pod imenom “Končić Bobica”.

– Za jedne papice potrebno je od četiri sata pa do dva dana. Sve zavisi od toga koliko treba da budu jedinstvene – otkriva Slobodanka.

Ukoliko vas je naša priča ponukala da voljenoj osobi, sestri ili kćerki pripremite jednu ovakvu zabavu, naša topla preporuka je da čitavu organizaciju prepustite Udruženju kreativaca “Draganasgarden”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime