Sveznalice produženi boravak – mjesto gdje će vaše dijete zavoljeti školu

kec sveznalice

Bliži se početak nove školske godine. Zabrinuti roditelji budućih prvačića uveliko razmišljaju kako da usklade školske smjene u okvirima radnog vremena te na koji način će se njihovo dijete nositi sa novim obavezama.

Donedavno su i Ružu Lukić, majku prvačića i diplomiranog socijalnog radnika mučile iste brige, a onda je odlučila da u Banjaluci pokrene produženi boravak “Sveznalice” po mjeri svakog mališana. Kada se spoji profesionalno desetogodišnje iskustvo u radu sa djecom i roditeljstvo, nastaje Centar  koji se rukovodi praksama svjetskih međunarodnih organizacija, ali i smjernicama predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja, ističe Ruža Lukić direktor Kreativno – edukativnog centra „Sveznalice“ u Banjaluci.

produzen boravak sveznalice– Najvažnija uloga obrazovanja je da se kroz kvalitetno praćenje svakog djeteta odgovori na njegove potrebe i osnaži razvoj, u dobro struktuisanim uslovima okruženja. Zbog toga je produženi boravak „Sveznalice“ drugačiji u odnosu na druge u okruženju. Kapacitetima smo spremni da odgovorimo potrebama do 70 đaka Osnovne škole „Branko Radičević“ i njihovih roditelja.  Naša usluga obuhvata obavezu odvođenja djece u školu i preuzimanje nakon škole. Nakon toga imamo obezbeđenu ishranu za djecu, a prema standardima i normativima koje su propisane prema predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju. I po prioritetu, dolazi potreba da sa djecom radimo na izradi zadaće i pratimo nastavni plan i program – ističe Ruža Lukić.

U timu „Sveznalica“ pored pedagoga,  nalazi se i učiteljica koja sa mališanima prevazilazi sve poteškoće školskih zadataka. Posebnu pažnju, ističu, usmjeravaju na razvoj svakog djeteta kako bi se ono što bolje prilagodilo novoj životnoj fazi.

sveznalice 2– Mi znamo kako da doprinesemo da polazak svakog prvačića u školu bude bude obojen prijatnim emocijama, kao i da školu prihvati i zavoli na najbolji mogući način. Smatram da ovo možemo postići uz kontinuiranu komunikaciju sa roditeljima i školom. Produženi boravak “Sveznalice” se koristi evropskim pristupima pripreme djeteta za samostalan život, razvijajući vještine jer nam je dobrobit svakog djeteta na prvom mjestu. Mi ciljano razvijamo lične afinitete i sposobnosti svakog djeteta. U tom procesu, pored djeteta važno je i definisanje ciljeva i očekivanja roditelja – kažu u ovom Centru.

U „Sveznalicama“ su svjesni da djetetova percepcija škole u velikoj mjeri zavisi od roditelja i njihovih reakcija. Zbog toga, kako kažu, grade i uspostavljaju odnos uzajamnog poštovanja sa roditeljima i djecom.

sveznalice 3Važno nam je da budemo prisutni, da se interesujemo za ponašanje djeteta u školi, da budemo otvoreni kako bi prihvatili određene sugestije roditelja ili učitelja. Zbog toga draga djeco i roditelji, odaberite produženi boravak “Sveznalice” i s radošću se spremite za polazak u školu.

Upis u “Sveznalice” produženi boravak je u toku. Prijave se mogu izvršiti putem fb stranice, na broj telefona 066 681 330 ili lično dolaskom u “Sveznalice”, na Bulevar Desanke Maksimović broj 2, svakim radnim radnom od 16h do 18h.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime