Terapeutske predstave za djecu u Banjaluci

terapeutska predstava za djecu Vladana Trivić

U svijetu mašte i teatra sve je moguće, pa tako i da lutkarske predstave namjenjene mališanima imaju terapeutski karakter. Jednu takvu organizuju u Udruženju “Novi dan” u Banjaluci, a realizator projekta je Vladana Trivić, diplomirani vaspitač i edukator emocionalne pismenosti.

– Riječ je o ciklusu predstava za djecu predškolskog uzrasta na temu emocija, koje imaju za cilj preradu raznih osjećanja sa kojima se ponekad nije lako nositi. Prva u nizu predstava koje organizujemo je “Vila Ombra – Vila koja odnosi strahove”. Ovaj lutkarski komad govori o emociji straha koja je visoko pri vrhu emocija koje nerado osjećamo, a koja itekako ima bitnu ulogu u našim životima – ističu u UG “Novi dan”.

Predstava će biti izvedena u subotu, 24. novembra sa početkom u 11:00 h u prostorijama Udruženja u Banjaluci. Namjenjena je mališanima uzrasta od četiri do šest godina i uz pomoć kostima i lutaka u potpunosti je prilagođena za interaktivni rad sa djecom.

– Dječiji svijet je misterija za odraslog, jer ništa nije lakše zaboraviti nego osjećaj kako je hodati u onim najmanjim čizmama. Ključ je uvijek samo u djetetu! Ono će vam uvijek samo reći sve što ga tišti, pitanje je samo da li će te vi razumjeti njegove znakove, a razumijećete ga samo onda kada budete spremni skinuti odijelo odraslog, uzdići se na visine djeteta i pogledati mu ravno u dušu – roditeljima poručuje realizator projekta Vladana Trivić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime