Top šest filmskih ostvarenja uz koje može da uživa cijela porodica

novogodisnji porodični filmovi

Filmska industrija danas nudi pregršt zanimljivih filmova uz kojih se čitava porodica može odmoriti i zabaviti. Međutim, filmski kritičari ističu da bi tokom praznika trebalo dati priliku i neprevaziđenim klasicima koji će vama i vašim mališanima izmamiti osmjeh na lice.

– Od klasičnih filmova najpoznatiji je “Divan Život” od Frenka Kapre sa Džejmsom Stjuartom koji se vječno nalazi na listi najboljih svjetskih filmova. Jedna topla priča. Možda će nekoga odbiti što je film star i crno bijeli, ali ako ga jednom pogleda vjerovatno će mu se slijedeće godine ponovo vratiti. Takođe, tu je poznati film “Čarobnjak iz Oza” kojeg na našim kanalima nismo imali priliku da gledamo. To je priča koja nas smješta u svijet bajki gdje djevojčica Doroti odlazi u izmišljeni svijet Oz. Da bi se vratila kući mora da sretne čarobnjaka i na tom putu upoznaje mnogo zanimljive likove – kaže filmski kritičar Davor Pavlović.

Porodične komedije svakako će upotpuniti praznični ugođaj, pogotovo one koje školske učionice pretvaraju u velike pozornice.

– Film “Škola roka”. On je propali roker, koji silom prilika dolazi u školu da predaje. Tu djecu podučava rok en rolu i od djece formira bend koji prijavljuje na takmičenje. Jedna vrlo interesantna priča i za stare i za mlade – ističe Pavlović.

Klinci i klinceze, zajedno sa roditeljima mogu uživati u ekranizacijama poznatih knjiga, ali i animiranim filmovima iz čuvenog Dizni Piksar studija.

– Ja bih izdvojio film “U mojoj glavi” koji se dešava u glavi jedne djevojčice, a glavni junaci su njene emocije: bijes, ljubav. I onda je to ispričano na jedan orginalan način gdje gledalac može da nauči nešto ali i da se zabavi. Tu su isto najnovije ekranizacije poznatih knjiga: Kiplinkgove “Knjige o džungli”, knjige “Mali princ”.

Dirljivu i neobičnu priču o prijateljstvu donosi domaći film “Agi i Ema” režisera Milutina Petrovića. Drugarski tandem u filmu predvođen glumicom Milenom Dravić u isto vrijeme će vas nasmijati i inspirisati, ali i podsjetiti da malo usporite u užurbanoj svakodnevici. Baš u vrijeme kada uz praznične klasike uživamo u ušuškanim večerima uz porodicu u toplom domu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime