Torte koje oduzimaju dah i tope se u ustima

milicine fondan torte

Sve je počelo sa popularnom tv serijom Cake Boos, jednog od najvećih majstora za torte Badija Valastra. Milica je, otkriva nam, pomno pratila svaku epizodu i poželjela da se i sama okuša u pravljenju ukusnih fondan torti.

– Na nagovor jedne prijateljice napravila sam jednu probnu tortu od fondana i ostala sam oduševljena. Nakon toga sam napravila još nekoliko torti. Na nagovor svog brata, napravila sam fb stranicu Milicine fondan torte gdje sam polako počela da objavljujem fotografije. Za nekih pola godine, bila sam popunjena sa narudžbama – kaže Milica Malinović Jović, idejni tvorac brenda „Milicine fondan torte“.

torta djecijaA onda je Milica čvrsto odlučila da svoj hobi pretvori u uspješan porodični biznis. Tadašnji posao sudskog tumača za italijanski jezik nije donosio dovoljno prihoda, a torte su postajale sve slađe i ljepše. Majčinstvo je, kako kaže, u njoj budilo još veću želju da ostvari svoje snove.

– Ja sam neko ko je čitav život bio među knjigama i bila sam bazirana samo na istraživanje i učenje. Kako je došla kćerkica na svijet i zahvaljujući jednom pozitivnom druženju koje sam imala u Školi za trudnice družeći se sa sedam majki, priča je tako krenula. Majčinstvo je donijelo bezuslovna prijateljstva i novi posao koji već traje pet godina – ističe Milica.

Posao pravljenja torti koje oduzimaju dah i tope se u ustima zahtjeva prekovremeno radno vrijeme. Zahvaljujući popularnom Badiju njen život je dobio novu dimenziju, a bez podrške porodice sve ovo, ističe, ne bi imalo smisao.

Badi Valasto i Milica– Ja sam inače po prirodi tip koji voli da radi više stvari odjednom. Teško jeste. Djeca su mala i kao majka im trebam. 12 do 15 sati dnevno radim. Ja nemam ni vikenda niti praznika. Na svu sreću, jedna sam od onih koja obožava da gleda televiziju, tako da torte ne bih znala ni napraviti da nije bilo televizije. Ja sam samouka jer na našem prostoru nema nikoga ko može da vas obuči za ovaj rad – iskrena je Milica.

Naša sagovornica svojim primjerom potvrđuje da škola nije uvijek presudna i ključna za poslovni uspjeh. Danonoćan rad, neiscrpno istraživanje i uživanje u onom što radite jedina su garancija da će se za vas daleko čuti. Milica poručuje da se i vaši snovi nalaze na dohvat ruke. Samo se morate potruditi da ih čvrsto uhvatite i zagrlite.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime