Učiteljica u svijetu poslastičarstva: u trudnoći je ostala bez posla, a sada pravi 30 torti sedmično

torte Banjaluka Jelena Pejic Sikman

Puno ljubavi, inspiracije, slatkih ukusa i predivnih mirisa utkano je u torte Jelene Pejić Šikman. Ova mlada majka po vokaciji je učitelj, ali su je životni izazovi naveli da zaplovi svijetom poslastičarstva. Njene torte osvajaju na prvi pogled, toliko da smo poželjeli da ih svaki dan jedemo.

 Kada se mame uhvate u koštac sa problemima, nastaje brdo inspiracije i hobi koji upotpunjava svakodnevicu. Kako je počela vaša priča sa prelijepim i ukusnim tortama?

Moja slatka priča počela je kada sam rodila sina. U toku trudnoće sam ostala bez posla. Razmišljala sam šta bih radila, a da spojim korisno i ugodno. Kako sam skoro celu trudnoću preležala, pratila sam razne emisije na ovu temu, izmedju ostalog i dobro poznatog Badija. Posebno volim poslove u kojima se može izraziti neka vrsta kreativnosti. Torte su mi bile idealna zamisao za pocetak neke nove price.

torte jelene pejic sikmanKako ste usavršavali ovaj zanat?

Već nešto više od dve godine pravim torte. Po struci nisam poslastičar, ali sam imala ogromnu sreću da sam odrastala uz majku koja je isto tako volela ovaj posao. Bila je izvanredan kuhar i pravila je prelepe tortice. Od nje sam naučila mnogo toga, mnoge “cake” i s vremenom mi je ovo postala jedna vrsta hobija koji mi pričinjava zadovoljstvo.

Koliko vam vremena treba da napravite i ukrasite jednu poslasticu?

Nekad mi je trebalo više vremena da bih napravila jednu tortu, ali praksa čini čuda. Napravila sam više od 1000 torti, znam čak napraviti i do 30 sedmično. Danas celi ovaj posao ide brzo i kroz pesmu.

torta miki maus banjalukaGdje pronalazite inspiraciju?

Kada dobijem temu, pokušam da uradim sve kako bi torta savršeno izgledala, ali i da u isto vreme uklopim detalje koji se traže. Ali, iznad svega, najveća inspiracija su moji zadovoljni kupci. Najsrećnija sam kada dobijem poruku da su oni prezadovoljni i oduševljeni, kako izgledom, tako i ukusom. To mi je ujedno i podsticaj da moje torte budu još lepše i ukusnije.

Kada je slatki svijet torti u pitanju, koji su vam planovi za budućnost?

Slike mojih torti se mogu pogledati na mom FB profilu. Uz torte pravim i kolače i slatke stolove. Trenutno planiram da ostanem na ovome, a za dalje još razmišljam. Naravno da imam želju da sve ovo predje u neku mnogo ozbiljniju priču, ali za sada idem korak po korak.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime