Osvojite ulaznice za Dječije pozorište RS

Dječije pozorište RS Doživljaji mačka Toše i Crvenkapa

U Dječijem pozorištu RS pričaju se najljepše priče. Zbog toga je portal „Prvi korak“ u saradnji sa ovom kulturnom ustanovom odlučio da mališane nagradi sa ulaznicama za dvije lutkarske predstave koje igraju tokom ovog vikenda.

U subotu, 01.12. u 18 sati na repertoaru je predstava „Doživljaji mačka Toše“, dok najmlađi u nedjelju, 02.12 od 11 sati mogu da uživaju u predstavi “Crvenkapa”.

Za obje predstave dijelimo po dvije ulaznice.

Sve što treba jeste da podjelite (javno) ovaj tekst sa FB stranice Prvi korak, te da u komentaru ispod napišete koju bi predstavu vaši mališani voljeli da pogledaju.

Imena srećnih dobitnika proglašavamo u petak, 30.11.2018. godine na FB stranici Prvi korak.

Više o predstavama

Lutkarska predstava „Doživljaji mačka Toše“ namjenjena je mališanima uzrasta 4+

– U ovom komadu mačak Tošo se pojavljuje u ulozi odraslog djeteta, a djed Trišo zastupa ulogu roditelja i njih dvojica otvaraju osnovni sukob između ljenosti i odgovornosti. Mačak napušta mlin i , preskočivši preko potoka, istražuje kako se može živjeti bez rada, po principu zadovoljstva. Ali, ljudsko društvo živi po principu stvarnosti i odgovornosti, tako da se u tom smislu Ćopićev junak proveo kao bos po trnju – kaže režiser Aleksandar Pejaković.

„Crvenkapa“ je, takođe, lutkarska predstava namjenjena mališanima uzrasta 2+

– Ova svima poznata bajka o djevojčici crvene kapice koja ide u posjetu baki i u šumi susreće vuka, u ovoj predstavi ispričana je na malo drugačiji način. Vječita borba između dobra i zla, uz pitku i zabavnu muziku, podsjetiće nas na brojne lekcije o poslušnosti, oprezu i opasnostima koje vrebaju u raznim oblicima – ističu u Dječijem pozorištu RS.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime