Unikatne lutke iz radionice kreativne bake iz Srpca

Lutke Onja Dolls

Majkama su inspiracija djeca, a bakama unuci. Vesna Smiljanić iz Srpca prije nešto vise od godinu dana napravila je prvu  mekanu lutku za svoju unuku. Od tada, kreativna magija ne prestaje, a svaka lutka nastala u njenoj maloj radionici je unikatna, drugačija i priča neku svoju priču.

– Imam unuku od tri godine. Kada je imala godinu i po dana htjela sam da joj kupim lutku. Poželjela sam mekanu lutku s kojom se dijete može igrati i spavati. U prodavnicama nije bilo nekog izbora. Došla sam kući i napravila lutku koja je bila malo strašilo. Da se moja unuka Sonja nije obradovala toj lutki, ja vjerovatno nijednu lutku vise ne bih napravila – iskrena je Vesna.

Vesnin svijet lutaka predstavlja malu skrivenu oazu kojoj se uvijek rado vraća nakon svakodnevnih poslovnih obaveza. Inspiraciju, kako kaže, pronalazi u dječijoj zaigranosti, a jednu lutku uz puno strpljenja i ljubavi izrađuje tri dana.

– Prvih 20 lutaka sam izrađivala samo uz pomoć igle i konca. Na mašinu još uvijek ne znam da šijem. Korak po korak sama učim. Mislim da nijedna moja lutka nije mršava, valjda pravim svoju sliku i priliku. Lutke su rađene od pamučnog žerseja, a punjene slikonskim punjenjem za jastuke. Mogu se prati u mašini na osjetljivom programu. Bitno je da se kosa zaveže, jer je od vune – dodaje Vesna.

Ponosna je, kaže, što se sa njenim lutkama igraju mališani širom svijeta. A korak po korak, ova kreativna baka počela je da izrađuje i unikatne torbice za male dame.

– Naišla sam slučajno na sliku djevojčice sa torbicom u kojoj je bila lutka i jako me zainteresovalo. Ova torbica ima džep, a u taj džep dođe lutka. Presrećna sam što sam uspjela da je izradim. Nadam se da će se djevojčicama svidjeti.

Vesnine mekane i ušuškane lutke koštaju od 20 pa sve do 80 KM, a možete ih naručiti putem Udruženja Draganasgarden ili FB stranice Onja Dolls.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime