Vaterpolo klub Borac vrši upis novih članova

Vaterpolo klub borac Banjaluka

U Banjaluci je nedavno pokrenut Vaterpolo klub “Borac”. Redovni treninzi već su uveliko počeli na Gradskom olimpijskom bazenu, a predsjednik kluba Davor Josipović ističe da se uvijek raduju novim članovima te da akcenat stavljaju na mlade snage.

– Vaterpolo klub “Borac” osnovan je 2008. godine i svojevremeno je bio klub sa najviše članova u ovoj grani sporta. Udruženim snagama, sa ljudima koji istinski vole ovaj sport i posjeduju potrebno znanje, klub je nedavno reaktiviran. U naš klub dobrodošli su svi sportskog i takmičarskog duha, a posebno najmlađi uzrast, dječaci i djevojčice, od polaska u školu, pa sve do seniorske ekipe.

Plivanje je osnova vaterpola, a u okviru treniga se koriste i ostali bazični sportovi. Vaterpolo je zadužen i za pravilan razvoj svakog mišića, poboljšava motoriku, te povećava kapacitet pluća, ističe Josipović.

– U vaterpolu se dijete uči timskoj igri, strategiji i improvizaciji. Idealan uzrast za početak bavljenja vaterpolom je sa polaskom djeteta u školu. Jedan od prvih koraka je oslobadjanje straha od vode i bezbjednost u vodi, učenje pravilnih plivačkih tehnika, stvaranje novih dugoročnih prijateljstava kroz igru, učenje vaterpola i priprema mladih vaterpolista za postizanje uspjeha kako u bazenu tako i van njega, usvajanje novih vještina kroz zabavu i ovladavanje istim.

Vaterpolo je idealan sport i za djecu koja boluju od astme. Jedan od najboljih igrača svijeta Andrija Prlainović je astmatičar, a vaterpolom se, na preporuku ljekara, počeo baviti sa šest godina, dodaje naš sagovornik.

– Prednosti bavljenja vaterpolom je mnogo a mi ćemo navesti samo dio njih. Voda je specifična sredina, a upravo u vodi djeca lakše i brže sagorjevaju kalorije, jer svi mišići rade prilikom održavanja i vježbanja u vodi. Vaterpolo kao vodeni sport ima  preventivni efekat na tijelo, tako da je mogućnost povrede u vaterpolu u odnosu na druge sportove jako mala.

Vaterpolo klub “Borac” vrši upis novih članova svih starosnih kategorija, a možete ih kontaktirati putem FB stranice, mail adrese: vkborac@outlook.com ili putem brojeva telefona 065 / 633 009 i 066 / 846 070.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Unesi tvoje ime